Újjászületett makramé – hidd el, Te is szeretnéd

2021.09.16

A makramé nem szimplán faldekor. Talán elsőre ez ugrik be, még a szüleink, nagyszüleink otthonából. Egy új trend születik, olyan csodálatos lakásdekorációs termékek és bútorok, melyek sokféleképpen alkalmazhatók, plusz nagyon látványosak.

Számos módon jelenhet meg egy enteriőrben. Klasszikus formája, amikor faldekoráció készül belőle. Lehet natúr vagy festett. Formára vágható, így akár kör alakban is elkészíthető, akár mint, álomcsapda vagy "szimplán" egy szép dekorációs elem.

Káprázatos lámpaburák is léteznek makramé felhasználásával. Akár kültéren is megállják a helyüket, ha kültérre alkalmas fonallal készülnek.

A növényeket stílusosan helyezhetjük el a lakásban vagy a teraszon egy-egy makramé függesztékben.

A kisbútorok közül a függőszék az egyik legkedveltebb elem. Ezen kívül akár újságtartó, puff, ülőke, de még gyermek bölcső is készülhet belőle. Meseszép és bababarát alvóhely egy csemetének.

Zseniális lakásdekoráció, asztali futó vagy székdekor, függöny, poháralátét, díszpárna. Egyik személyes kedvencem, a makramé térelválasztó elem. Hálószobákban, nappaliban csodás éke a helyiségnek, de éttermekben, hotelek közösségi tereiben is nagyszerű és látványos.

Sőt, rendezvényeken használva egyedi, emlékezetes dekoráció alkotható makraméból. Esküvőkön naturális, romantikus látványelem, mely nagyszerűen társítható a többi tárggyal: virágokkal, vázákkal, textíliákkal. Törtfehér színe miatt minden koncepcióba beilleszthető.

Divat-fotózásokon is nagyszerű háttér illetve kiegészítő a makramé.

Kültéren, erkélyen, teraszon, éttermek és hotelek kerthelyiségeiben is egy szemet gyönyörködtető régi-új színfolt, a makramé.

Ha Te is beleszerettél vagy kacérkodsz a gondolattal, ne habozz, én segítek!

Varsányi Brigitta

Képek forrása és a makramé termékek készítője:

https://www.facebook.com/shepherdandcastle


Képek forrása:

https://www.macromacrame.com/products/macrame-room-divider

https://www.macromacrame.com/products/macrame-room-divider

https://www.etsy.com/uk/listing/604926314/large-macrame-wall-hanging-with-5-plant

https://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g4034/macrame-decor-trend/