Színharmónia: szürke és sárga

2021.01.31

Úgy alakult, hogy az idei év színpárosa, melyet a Pantone kiválasztott, a szürke-sárga lett. Az ultimate grey és a "világító" sárga, magyarosan napsárga színkettős nálam már évek óta a kedvencek között szerepel. Annyira, hogy anno az egyik iskolai házimat is erre a színpárra alapozva készítettem el.

Nagyszerűen kiegészítik egymást. Az erő és a remény üzenetét közvetítik. A napsárga vidám, élénkebb, pezsgő szín, melegséget csempész az enteriőrökbe. Ehhez a szürke nyújt szilárd, mindig megbízható alapot. Mivel a szürke nyugalmat áraszt.

A két színt nem érdemes egyenlő arányban használni, legyen szó otthonunk bármely helyiségéről. Célszerű a nagyobb felületek színének a szürkét választani, így a sárgával tudunk játszani. Legyen szó például ajtó- vagy ablakkeretekről, melyet kiemelhetünk e szín segítségével.

Segítségével egy adag napfényt csempészünk a belső terekbe. A sárga mindig pozitív töltettel bír, élettelivé teszi a mellette megjelenő szürkét.

A szürke megjelenhet a falszínben, a konyhabútor frontjaként, de akár fürdőszobai hidegburkolatként is.

Gyerekszobában kifejezetten kedvelt, ezzel a kombinációval nem tudunk mellé lőni, fiúknak és lányoknak egyaránt megfelel. Ha külön nemű gyerekeknek közös szobájuk van, bátran hagyatkozzunk erre a két színre. 

A szürke és a sárga együtt ultramodern. A szürke az évtized színévé vált, elég csak a sok fehér-szürke modern homlokzatra gondolnunk városszerte. A sokoldalú szürke számtalan árnyalatban létezik. Ha a megfelelő árnyalatokat kombináljuk, magabiztosságot és frissességet kölcsönzünk vele otthonunknak.

Ha segítségre van szükséged, otthonod harmóniájának megteremtésében, keress meg!

www.olindahome.hu

Képek forrása: https://www.contemporist.com/palette-profile-yellow-gray-and-white-interiors/

https://www.designcafe.com/interior-design/kids-bedroom-design/