Nyolc érv a melegburkolatok mellett

2020.04.29

A melegburkolat tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, mely különböző típusú, kopásállóságú, és felületű burkolatot értünk. A PVC / LVT, a linóleum és a padlószőnyeg, legyen szó moduláris vagy tekercses típusról rendkívüli előnyökkel bír:


1, Hosszú élettartam

Ellenáll az UV-nak, nem veszít színéből hosszú évekkel később sem a burkolat.

2, Komfortos és kényelmes

Meleg és puha érzetet biztosít a talpunk alatt.

3, Nagy igénybevételnek kitett helyiségekre tervezett

Magánházak és lakások, illetve több száz vagy ezer négyzetméter felületen is alkalmazható. Nagyon magas, Class 33-as vagy 34-es kopásállósággal bírnak a jó minőségű melegburkolatok.

4, Higiénikus és könnyen tisztítható

A PVC és a linóleum felületi védelmének köszönhetően antibakteriális, ill. antisztatikus. Tisztítása egyszerű, mosószeres felmosószerrel történik. A minőségi szőnyegek szála anyagában színezett polyamid, így soha nem veszít színéből és könnyedén tisztán tartható porszívózással.


5, Környezettudatos

Bármely típusról beszélünk, ma már minden gyártó nagy hangsúlyt fektet arra, hogy környezettudatos módon, minimálas vagy sokszor zéró hulladékképződéssel készüljenek termékeik. A PVC lágyító-, azaz ftalátmentes technológiával készül. Mindegyikre igaz, hogy VOC mentesek (illékony szerves vegyület a VOC)

6, Gyorsan és könnyen lehet vele burkolni

A ragasztható típusok mellett néhány éve már megjelentek a piacon az ún. loose lay típusú burkolatok, melyeket ragasztóanyag nélkül, szárazon lehet fektetni.

7, Esztétikus, ízléses

PVC és linóleum esetében megannyi, gyönyörű, a természetesen anyagok ihlette minta közül választhatunk (fa, kő, márvány, terrazzo, cement, stb.) a szőnyegek esetében pedig az UNI színektől kezdve a vegyes színű szőnyegeken át, egészen a digitális megnyomott felületekig válogathatunk a designok között.

8, Padlófűtéssel kompatibilis

Ez csupán a ráadás. Komoly gyártók esetében az összes terméktípusra igaz, hogy padlófűtésre helyezhető. De vigyázat, ez a fűtőfóliára már nem igaz.

Varsányi Brigitta

www.olindahome.hu