Fogj bele új dolgokba, amíg tart a karantén!

2020.04.14

Ez a blogbejegyzés más lesz, mint a többi és nem feltétlenül van köze a lakberendezés témájához. Én és a családom a kialakult helyzet pozitívumaira fókuszálunk. Szerencsések is vagyunk, mert van kertünk, bár az otthonunk maga icipici, így sok időt töltünk most már a szabadban. 

Mivel sohasem telnek unalmasan a napjaink, ezért összegyűjtöttem néhány ötletet, mivel is lehet eltölteni a ránk szakadt szabadidőt.

1, Szaporíts növényeket vagy ültess újat!

Ha van a lakásodban, kertedben szobanövény, most itt az ideális alkalom, hogy növeld számukat.

Nem kell újat vásárolnod, hanem egyszerűen szaporítsd a meglévőket. Ehhez remek videós segítséget találunk a neten. Én például minden évben összegyűjtöm a kerti virágok magját - büdöske, záporvirág, estike - és tavasszal azokat ültetem el. Izgalmas figyelni, hogy vajon kibújnak-e?

2, Nyelvtanulás

Jelen helyzetben igazán sok online tanfolyamba lehet bekapcsolódni. Igaz, ezeknek van díja. De elvitathatatlan, hogy nagyon hasznos tudással leszünk egy új nyelv által gazdagabbak.

Ha lenne időm, én spanyol nyelvtanulással foglalkoznék, de ehelyett szakami továbbképző videókat szoktam megnézni online.

3, DIY azaz Csináld magad!

A Csináld magadban az a legjobb, hogy abszolút kezdők, kevésbé ügyes kezűek elkészíthetnek kreatív dolgokat. Egyedül vagy gyerekkel, gyerekekkel együtt is remek elfoglaltság. Arról nem is beszélve, hogy sok alapanyagot megtalálhatunk hozzá a háztartásunkban, az internet pedig rengeteg ötletet ad nekünk. Fotók és videók segítenek lépésről lépésre elkészíteni a kigondolt dolgot.

Mit készítsünk? Évszaknak megfelelő ajtódíszt, ünnepi dekorációt, varrni tudók vagy varrógéppel rendelkezők készíthetnek díszpárna huzatot, terítőt, tárolókosarat, ágytakarót. Ezeket kézzel is meg lehet varrni, csak úgy időigényesebb.

Én még tavaly a beton tárgyak készítésébe fogtam bele, hobbi céllal. Így született fülbevaló, házszám, növénytartó és mécsestartó.

4, Kulináris élvezetek

Új receptek és ínycsiklandó desszertek készítésére is van elegendő időnk most már. Biztosan vannak olyan ételek, amelyeket a rohanó mindennapokban, nyolc-tíz órát ledolgozva már nem volt kedved elkészíteni. Jómagam örömmel állok neki sütni-főzni minden nap, a magam és a családom örömére. Kipróbáltam már a házi tortilla készítést - ami pofon egyszerű - sütöttem húsvétra kalácsot, sárgatúrót, mákos bejglit. Ez engem mind-mind nagyon feldob, mert bevallom őszintén, ilyesmikre nem volt időm korábban, csak elvétve.

5, Enteriőrfrissítés

Nem kell nagy dologra gondolni, sem nagy beruházásra. De hidd el, nagyon sokat tud adni és a lelkednek is jót tesz, ha otthonod egyik vagy több helyiségét kicsit megújítod. Falfestés, tapétázás könnyűszerrel elvégezhető dolgok. Ha a büdzséd engedi egy-két kisbútort vagy kiegészítőt is beszerezhetsz. De persze bútorfestékkel új köntöst, sőt stílust kaphat a meglévő tárgy is.

Ezen túlmenően a sport, olvasás, egy jó film vagy a rendszeres meditáció is mind-mind rendszeresen része lehet mindennapjainknak. S ami a legfontosabb legyünk derűlátók, legyünk pozitívak! :-)

Varsányi Brigitta

www.olindahome.hu