PVC az innovatív burkolat

2020.01.21

Szeretnék eloszlatni egy sokakban máig élő téves elképzelést, hogy a PVC egy igénytelen, ronda, műanyag burkolat. Határozottan nem az, számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de ami a legizgalmasabb benne, hogy kreatívan burkolhatnak vele.

A tervezés szabadságát nyújtja, mivel a mai, modern PVC burkolat már nem csak tekercses változatban érhető el, hanem különböző modulokban is. A modulos kiszerelésnek köszönhetően lehetőséget ad a dizájnernek arra, hogy számtalan variációban tervezzen belőle tökéletesen egyedi padlóburkolatot.

Károsanyagkibocsátása zéró a régebben gyártottakhoz képest. Nagyon magas kopásállósággal bír, ezért közületi és lakossági felhasználása is igen népszerű. Maximálisan csúszásmentes, így bölcsődék, iskolák, óvodák számára is ideális, plusz a szín- és mintaválaszték óriási, ami ezekben az intézményekben kiemelten fontos. A gyerkőcök hatékonyabban tanulnak és tovább emlékeznek az információra, ha az oktatási anyag színeket használ és az osztályterem is színes.

A szórakozóhelyek, éttermek és szállodák is felismerték azt a tényt, hogy bizonyos színek élményre csábítanak. Szerencsére a PVC-k esetében a színek spektruma igen széles és az eltérő textúrákkal is tudunk játszani.

Hő- és hangszigetelőképessége is figyelemreméltó.

A PVC fektetése gyors, könnyű és költségtakarékos, de a burkolási terület nem áll meg csak a padlón. Helyezhetünk PVC-t a falra is, hiszen oly sok különleges textúrájú típusban létezik. Fa, kő, beton anyagot mintázó modulok és plankok választhatóak, melyekkel izgalmasabbá lehet tenni a helyiségeket.

www.olindahome.hu

Varsányi Brigitta