Produktívabb munkavégzés well officeban

2020.01.20

Igen, ez bizony lehetséges. Megfelelő minősítéssel és minőséggel bíró irodai környezetben, az ott dolgozók teljesítménye, továbbá fizikai és mentális állapota fokozható.

A WELL alapja az épületek emberi szervezetre gyakorolt hatása, olyan munkavállaló fókuszú iroda kialakítása, melyben hatékonyabb a munkavégzés. De emellett számos más területen is kedvező hatást gyakorol az emberre a WELL munkakörnyezet.

Tíz szempontot vesznek figyelembe a Well minősítés megítélésekor.

Well office minősítés fő szempontjai:


1, Tiszta levegő

2, Víz 

3, Egészséges étkezés

4, Megfelelő fény

5, Mozgás

6, Hőkomfort

7, Akusztika, zaj

8, Anyaghasználat

9, Tudatosítás

10, Közösség


Ezek közül a szennyfogó rendszerek használata biztosíthatja egy adott épületben a tisztább levegőt. Ha kevesebb por, kosz, nedvesség jut az épületbe, az kevesebb levegőbe kerülő porszemcsével jár együtt.

A minőségi padlószőnyegek, egészséges, környezetbarát anyagösszetétellel bírnak. Zárt hurokrendszerüknek köszönhetően nem kerül be a szennyeződés a szőnyeg mélyebb rétegeibe, így könnyen tisztántartható a felület.

A melegburkolatok ergonómiai tulajdonsága sem elhanyagolható. A komfortérzetet növeli, esetleg gyakoribb állásra ösztönöz vagy csökkentheti a lábizom elfáradását. A színválasztás, a stílus és a design szintén nem mellékes szempontok. Mindezekkel befolyásolható a munkavállalók hangulata, közérzete. Az esztétika tehát befolyásolja a kedélyállapotot, a viselkedést és a közösségi érzést egyaránt.

Köztudott, hogy egy padlószőnyeggel vagy PVC-vel burkolt helyiség akusztikai sajátossága kedvezőbb, mint ha hidegburkolattal lenne burkolva egy szoba. Ha csökkentjük a zajt, javul a koncentráció. A nem kívánatos zaj, jelentős stresszforrás, ami csökkenti a kommunikáció hatékonyságát.

Mivel időnk 90%-át zárt térben töltjük, belátható, hogy nem mindegy milyen anyagokkal vesszük körül magunkat. A dolgozó fókuszú iroda kialakítás ma már nem kuriózum, hogy egyre inkább alapvető elvárás.

www.olindahome.hu

Varsányi Brigitta