8 legmenőbb nappali dekorációs tipp

2020.03.02

Sokszor találkozom azzal a kérdéssel, hogy "Mivel tudnám feldobni a nappalim falát?"

Látom ezt facebook bejegyzésekben vagy kérdezik ismerősök. A jó hír az, hogy elég sok lehetőség van a nappali szebbé tételére. Vannak közte már évek óta hódító megoldások, mint a zuzmó vagy élőnövény fal. Mindkettő igazán dekoratív és velük egy csapásra otthonossá válik bármilyen enteriőr.

Szoktam mondani, hogy minden helyiségbe érdemes valamilyen szobanövényt elhelyezni, mert óriási pozitív változást érhetünk el vele egy pillanat alatt. Ha van elég terünk, természetesen több növényt érdemes választani.

Vegyük tehát sorba, mivel érhetünk el látványos eredményt a nappaliban?

1, Zuzmó dekor

2, Élőnövény fal

3, 3D falpanelek

4, Dekorfestés

5, 100% természetes tapéta, szárított növényekből

6, Alternatív polc megoldások

7, Parafa tapéta

8, Öntapadós burkolat

1, A moha dekoráció mindig látványos. Bármilyen méretben, kerettel vagy keret nélkül készülhet. A zöld szín mellett további alternatívákat is kínálnak a forgalmazók.

A leggyakoribb kérdés, hogy "Mennyire tartós?" A válasz, hogy rendkívül tartós, gondoskodást nem igényel, mégis megtartja üde zöld színét, melytől olyan kellemessé válik egy szoba atmoszférája.

2, Az élőnövény fal kivitelezése - tudom - nem olcsó, de egy olyan inspirációt mutatok nektek, amely házilag is kivitelezhető, s látható, az összhatás mennyire látványos.

3, A 3D falpanelek térhódítása töretlen. Újabb formák kerülnek forgalomba és a forgalmazók kínálatában elég sokféle kárpitból válogathatunk. A legpraktikusabb öntapadós kivitelt keresni, így akár saját magunk is felhelyezhetjük a kívánt falfelületre.

Innowall 3D panel
Innowall 3D panel

4, A dekorációs falfestést határozott és kicsit bevállalósabb embereknek ajánlom. Az Oikos színpaletta óriási, így számtalan árnyalatú, metálos, matt, csillámló vagy cementhatású felület közül választhatunk a stílusunkhoz leginkább illőt.

Oikos dekorfesték
Oikos dekorfesték

5, Az alpesi széna alapú falburkolat, illetve tapéta igazi kuriózum még itthon. Az Organoid 100% természetes alapanyagú felületek varázslatos hatást érnek el az enteriőrben. Az alap majd minden esetben az alpesi széna, melyre különböző szárított növények kerülnek, úgymint: százszorszép, rózsaszirom, búzavirág, árnika. De választható moha, kávé, vanília, csontvázlevél tapéta vagy HPL lap is kínálatukból.

Alpesi széna százszorszéppel
Alpesi széna százszorszéppel

6, Lépjünk túl a svéd lebegőpolcokon! Helyette életre kelthető bármilyen falszakasz ládák segítségével. Lehetnek egyformák vagy különböző méretűek, belsejük kedvünk szerint megtölthető könyvekkel, dekorációs apróságokkal s persze növényekkel.

Elhelyezhetjük őket a falon vagy a földön is egy nappaliban. Maradhat kezeletlen a felület vagy festhető kedv szerint.

7, Válasszunk különlegeset, ha tapétával szeretnénk a nappalit lenyűgözővé tenni! A parafával csodát művelnek egyes gyártók. Nem csupán bútorkárpitként, de tapétaként is használható. Létezik aranyozott típus vagy színesen, nyomtatott felületű, illetve olyan is, amelyet farmerrel kombináltak. Igazán menő mindegyik.

8, Fa, fém, bőr, textil, márvány, kő, csillám. Ha ezen hatások valamelyikét kívánod elérni, akkor használhatsz CoverStyl' tekercses burkolatot a falon. Ez nem tapéta. Egy öntapadós burkolat, több mint 650 design-lehetőséggel, mely falon és bútoron egyaránt használható.

Akárhogy is döntünk, mindenképpen vegyük figyelembe a nappali adottságait, a szoba méretét, és a meglévő bútorokat, ha vannak.

https://www.olindahome.hu/

#nappali #faldekor #dekoracio #zuzmo #novenyfal #termeszetes #tapeta #falpanel #3D #doboz

Varsányi Brigitta